Over MTC

Header6
Header2
Header1

Uw specialist in mobiele torenkranen

MTC vindt haar oorsprong bij de ondernemersfamilie Munsters uit Erp. In 1898 startte Willem Munsters zijn eigen smederij. Na de 2e wereldoorlog richtte het bedrijf zich op de ontwikkeling van machines voor met name de agrarische sector. In 1960 reed de allereerste bouwkraan de fabriek uit, die maar liefst 12 meter hoog was en een capaciteit had van 500 kg.

1960

Oprichter Munsters begon met een eigen vakopleiding voor machinebouw, aangezien het bedrijf vrijwel alles zelf ontwikkelde en produceerde. In 1962 vierde het bedrijf haar 40 jarig jubileum als producent in machinebouw. Serieproductie, planning en logistiek worden in deze periode steeds belangrijker.

1970-1990

De jaren waarin Munsters in bouwliften zeer succesvol was. Toch neemt de productie van (bouw)kranen een steeds grotere rol in. De eerste rijdende kranen worden rond deze tijd geïntroduceerd. Zo wordt er zelfs een kraan op een Amerikaanse legertruck geïnstalleerd. De tijd en ontwikkelingen gaan zeer snel, waardoor concurrenten tevens brood zagen in de productie van kranen.

De uitbundige groei zorgde voor een liquiditeitsvraag in de jaren ’70. Mede daarom werd er een partner gezocht en gevonden in het Engelse ‘Phillimore Securities’. De productie werd gestaag doorgezet en Munsters krijgt in deze periode ook internationale faam op het gebied van kranen. De oliecrisis gooit echter roet in het eten en Munsters vindt in ‘De Jong Machinefabriek’ een nieuwe eigenaar na het faillissement van de Engelse partner. De Jong werd op haar beurt weer overgenomen door ‘Geveke’ en zo ontstond GIS-Munsters.

1990-Heden

Via Mulder (Muldindustries) belandde Munsters bij de Begeman groep. Vanaf dit moment worden er meer mobiele kranen ontwikkeld. Bovendien worden de productiecapaciteiten steeds groter en de vraag vanuit de markt stijgt gestaag. Hierna wordt het bedrijf verkocht aan de Belgische kranenverhuurder Arcomet, waarna het definitief verder gaat onder de naam ‘Mobile Tower Cranes’. Een naam die de mobiliteit van de kranen nog steeds goed tot uiting brengt!

In 2017 is het bedrijf verkocht aan Max Holding B.V. . De naam blijft onveranderd, waarbij de service uitgebreid wordt en nieuwe kranen ontwikkeld worden.